2016. január 19., kedd

Sára - január 19.

A zsidó nép első ősanyja, Ábrahám féltestvére és egyben felesége, aki hosszas meddőség, és két hárembe kerülés (ám onnan érintetlenül menekvés) után fogan meg, ám foganását jelző angyali üdvözletet kineveti, csak mikor bizonyossá válik, akkor hiszi el. Jól azonosítható héber mintát követő életútja volt, szinte olvasni is rossz a magyar léleknek. Akit érdekel, itt elolvashatja. 

A sár a duális világban, csakúgy mint minden két irányba ragozható ki. Vagy nagyon negatív, lehúzó, mélybe fojtó, vagy arannyá nemesedő. Hát ennél a "választóvíznél" vagyunk most. Utat kell választani (ismét, mint még annyiszor az évkörön.) Felfelé, lefelé, vagy tovább elmismásolva a kérdést, eloldalogva haladunk tovább. 

Nézzük lefelé és felfelé, sár, mint névszó (és ige is néhol):...Sír;  Sz.a.r;  szár, szer, szór, szól szír(!), szőr, szűr (cifra is lehet)... 

Ha valami száraz, akkor ott az élet minősége nagyon alacsony. Hiányzik belőle a víz elem. Száraz, akkor meddőség felé hajlik... ám ha sárlik (pl. a ló), akkor nedvesedik... az élet befogadásának igénye ugrásszerűen megemelkedik. Ám még itt is két választás van, vagy az érzéki örömök pocsolyájában dagonyázik majd, vagy a szer-etet, sőt a szer-elem útján a legmagasabbra emelkedik. 

Végletes idő ez a nap. Elsősorban a női minőség aktív, de nem kizárólagosan. Az előző napokban a párosítás volt a cél, piros tüzet rakott a páros... és most lehet a szeretet útján a magasba emelkedni az egység felé, vagy a szerelem útján a teremtő Isten felé. 

Sárból sárlás útján szár indul, amit a szer-etet, ami nől, akár a szőr, ami szűr ég és föld között (szűr=templom), ami szól , azaz igével teremt, szór, azaz terjeszti az igét. 

Érdekes kalandozást tehetünk a rovás világában:Saját elméletem szerint az S változatai a profilból való folyamatok megjelenítői, míg a Sz a felülnézeti nézőpont. 

AS  - mint ág-as képes alulról támasza lenni a szárnak
ES - feles-ég, a másik fele párja

Férfi és nő között ez, az ES a házasság szintje (mint háztető, sátor, kemence = élettér rajzolódik elénk). 

Ha az SZ- t nézzük, akkor ez egy terméketlen, "egysíkú", száraz állapot... de ha kettőződik, amiről szóltak az előző napjaink, akkor I-ből akár X-is lehet és máris a teremtő képletnél vagyunk, a B-betűnél, ami magot hord, mint bab, baba.... ami életre kelhet ha a Ty, az atyai minőség megindítja az élet forgását... 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése