2015. november 29., vasárnap

Fehér ló - mesék


Volt a világon egy nagyon szegény ember, kinek volt két fia (Ikrek) és egy szürke lova (Nyilas), aminek segítségével őrölt a malomban. A szürke ló az évek alatt megtanult beszélni a gazdájától, így megkérte adjon hozzá egy másik szürke lovat segítségül. A szegény embernek viszont egy garasa sem volt, így kénytelen volt elengedni a beszélő lovát, hogy szerezzen lóra valót! Aszürke ló kiment az erdőbe, evett-ivott, majd leheveredett aludni a rókamama odúja elé. A róka azt hitte megdöglött a ló, így elment afarkashoz segítséget kérni, húzzák el onnan és egy jót dézsmálhatnak belőle. Mivel sehogysem sikerült a rókának és a farkasnak arrébb vonszolnia a lovat, összekötötték a ló farkát a farkaséval, hátha úgy könnyebb lesz elhúzni. A ló eközben felébredt és a szegény ember portájáig húzta a már megdöglött farkast, akinek bőrének árából már tudott venni az ember egy társlovat a meglévő mellé.

A Tejút két végpontján van a mi két felünk, Ikrek-Nyilas... de télen mi magunk vagyunk energiahiányos szegény emberek... mi a fehér ló (azaz a szkíta lelkület) által tudunk erőre kapni, azaz "ikresedni" (erőnk teljében felvenni az ikrek fénygazdag energiáit). A ló viszont otthon van, mihelyt szabadon engedjük, a tejút erőkkel jól lakik, s átmegy egészen a nyári napforduló utáni állapothoz (Oroszlán, szintén tüzes jegy), ahol a Nap már tékozolja energiáit, ahol lezárja a lyuknak (Tejútnak) a száját. Ez zavarja meg először a rókát (Oroszlán), ezért hiszik a kölykök, hogy tél van. Majd mikor rájön, hogy egy hatalmas erőtöbblet jött túlról, ami elzárja az ő útját, akkor  elhívja a farkast (Kos képviselet, a harmadik tüzes jegy), hogy a marsikus erőkkel vontassa el a lovat... ám a ló itt könnyűszerrel hazaviszi a Kos erejét. 

Vagyis hogy nyerhetünk most energiát? Úgy, ha átadjuk a testiségtől (szegényember) a vezetést a lelkiségnek (fehér ló), aki nem kérni megy a napfényes tüzes társhoz, hanem elzárja annak útját, mire megjelenik a kirobbanó testiség energiája, és az oroszlán szellemisége által hozzákötődik a lelkülethez... s így térnek vissza az emberbe, aki immár nem szegény, mert testében a Kos tüze, lelkében Nyilasé ég. Tehát a lélek által vezetve a nyáron megélt erőt felhasználva (testi szinten tehát böjtölve) a tavaszi újjászületésbe vetett bizonyosságunkból nyerünk erőt most.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése