2015. november 29., vasárnap

Szent András

András nap az advent kezdete. Adventtel kezdődik az egyházi év. És más is. Mi az András kereszt?



Ez: X

Ez, ami a magyar rovás B betűje. Hitem szerint ez a teremtés egyik képjele. Az ősrobbanás jele. Melyek a robbanás hangutánzó szavai? Bumm, bamm, "beng" Hogy szól a harang? Bimm-bamm. Ez a kezdet jele... Mi a kezdet? Kezdetben vala az "ige". A KERESZTszemes hímzés 1 szemének neve szintén "ige". Akkor most nézzünk pár hímzésmintát. A közös bennük, hogy mind a "Nyilas" képjelére íródtak:





András böjt nap. Szerelemvarázsló nap, főleg a lányok számára. De hogy is van ez, hiszen Katalin nap megválasztotta a lányokat, s azt mondta: "Megélek szerető nélkül". Persze, időben elhagytuk a Skorpiót, aminek szemközti párja a Bika, a maga testi örömkeresésével, de térben még nem! A kelő nap ma a Nyilas időszakában a Skorpió csillagképben kel föl! Tehát innen jön a kötődés... a lélek vágyódása. Úgy látszik a fogadalmak nagy része a testiség elengedésére vonatkozik, azonban a lélek nagyon is keresi a kiteljesedést ebben az időszakban.



Szent András tanmeséi

Andrej Rubljov festménye. A képen a comb hangsúlyozódik, a Nyilas képviselet szimbóluma


1. Az öreg Mikola fölkeresi Andrást.
- Van egy szenvedélyem, ami végigkísérte életemet. Nem bírok a nőkről lemondani, így mai napig bordélyba járok. Legutóbb mikor ott jártam, a nő, ki előttem feküdt azt mondta, hogy távozzak onnan, mert ő az ég angyala, és nem bírja tovább elviselni az életenergia további "pazarlását". Nem tudom megfejteni mit akart ezekkel a fölkavaró szavakkal.
András hazaküldte az öreget, s kérte jöjjön vissza hat nap múlva. András azonnal böjtbe kezdett, s mikor az öreg visszatért, már mindent értett.


2. Andráshoz fiatal ember érkezik, s meséli, hogy az anyja meg akarta erőszakolni, de ő nem hagyta magát, mire az anyja feljelentette őt, mint erőszaktevőt. András elvállalta a bíróságon védelmét, pedig ha bűnösnek ítélik a fiút, akkor a védőjét is bűnösnek ítélik. A tárgyaláson az anya homoszexualitással vádolja meg Andrást és a saját fiát, ezért találkozgatnak... ám ekkor hatalmas égzengés és az anyuka száraz kóróvá válik, így a bíró megvilágosodik.


3. Andráshoz jár egy fiatal fiú tanítvány, ám ez nem tetszik szüleinek. Merő féltésből fel akarják gyújtani András házát. Mikor meggyújtják a ház tetejét, gyermekük kijön az ajtón és azt mondja, ártani itt nem tudnak, majd visszamegy. A szülők megijednek, s mivel a zárt ajtón nem tudnak bejutni, a kényhez tesznek létrát. Már lefelé ereszkednek, mikor a füstben elveszítik látásukat. Vakon érnek a házba, ahol gyermekük világít.


A bal kéz mutató ujja felfelé mutat, mint Jupiter képviselet. A ruha zöld színe csakugyan erre mutat. A két madár akár a Tejút két ágának madara is lehet.   

Ha András nem a kezdet akkor mi?  N.D.R/L.S - azaz iNDuLáS. Vagyis X. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése