2016. február 17., szerda

Bálint, Julianna

Bálint miképpen kapcsolódik a korábban tárgyalt szüzekhez, kik a lélekből való kiáradás szentjei voltak? Úgy, hogy Bálinthoz elsősorban a lelkibajok, illetve szédülés esetén imádkoztak. Van köze a szerelemhez? Ha nem is úgy, mint ma éltetik, de nagyon is van! Hiszen a szerelem működéi területén járunk! 

Ne feledjük, hogy a Vízöntő és Halak jegy egy rendkívül kiélezett helyzetben tart minket, ahol a túlélést nem a higgadt szellemiség, hanem a "nagylelkűség", a lélekből fakadó odaadás biztosítja. A szerelem célja pedig a teremtés továbbvitele. Ha megnézzük a korábbi bejegyzésekben, hogy rovással írva a Bálintot milyen jeleket kapunk, csupa a teremtéshez kötődő jelet találunk. 

Bálint böjthatáron van, cibere vajda és konc király küzdelmének határán. Bál/bél-int. A testi /hasi szintről most át kell vinni az irányítást a mellkasba, a lélek működési területére. 


"Mindszenten akár van, akár nincs hó ezen a napon, csíkot söprenek, vagyis utat vágnak az udvar olyan részén, ahová nem fér oda az aprójószág, de az ég madarai igen. Ide mindenféle gabonaszemet, aszaltgyümölcsöt szórnak számukra."  Az ég madarai lélekszimbólumok, bizony most őket kell táplálni, nem pedig a test táplálékának szánt baromfit. "Hangonyban úgy vélik, ezen a napon jönnek vissza a vadgalambok, ez már a tavaszt jelenti." A Galamb a lelkiség első számú madárszimbóluma... és egyébként a Bika jegy második Holdháza, (a pünkösdi lélekjelenlét időszaka).


Julianna, február 16.

Dorottya párja. Ha Dorottya szorítja, ő tágítja. Ha nem a testiség szintjén keresgélünk csalfa mosollyal arcunkon, akkor eszünkbe juthat egy szólás: összeszorul a szívem. Ez a lélek folyton ki van téve a szorításnak, nyomásnak... ha a nagy kőre gondolunk. (Ha már kő, akkor Szaturnusz-Halak).

Tehát, ha a lélek terén Dorottya még nem tudott felszabadulni, Bálint után Julianna majd segít. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése