2015. január 6., kedd

Atilla

Január 7-e, Attila napja. Vízkeresztig az év első mágikus idejét éljük. (A tèli napfordulótól kezdve a szakrális teremtés zajlik.) A világi év első napja Attila neve napja, a világi hatalom legjelentősebb képviselőjének ünnepe.

Neki adja át a Nyilas a világi koronát. Ő indul el visszafelè a Tejúton az evilági lét felé.
Atilla vagyis Etele, Etel, azaz folyam. Részben égi folyam, részben időbeli. A vízöntő paradoxonja, hogy a Bak hava beszűkül, mivel a Vízöntő ráfolyik. Vízkereszttel már ez az időszak kezdődik.
A víz és vér egymás szinonímái. Atilla vére indítja a világi évet. Ő a visszatérő turul, aki elviszi a koronát a nyári napfordulóig. Az év ezen felében a szkíta értékrend mentén működő anyaggá válás és működés idejét éljük.


Atilla a Nyilasban uralmon lévő Jupiter, a "nagy jó" megtestesítője. Ha jól működik, akkor képes a szakrális királyságnak megfelelő közeget teremteni. 

Atilláról  már volt szó korábban, itt.



Mi a különbség Atilla és Attila között. T- tűz (tesz) L-láz (lesz). Atilla tüzéből éLet Lesz, Attila a Tűzre Tesz, de csak Lázító lesz. Na jó ez kicsit sarkítás. Első esetben a Tettet nagy-nagy életfolyam követ (LL), ami a jövőre vonatkozik. (Ne feledjük, általa ígérnek Szent Koronát a magyar népnek.) Második esetben túl nagy a TeTtvágy, túl nagy a Tűz, de abból csak kevéske lesz. (Csak nézzetek körül, menyi indulat, tűz van az emberekben, mennyien fognak bele hangosan az "önellátásba", tele tettággyal, de az aLázat híján mindebből végül sajnos nem sok Lesz.)

Isten éltesse az Atillákat! 


1 megjegyzés:

  1. Ezt éljük bizony! Aki a Rend szerint él, pontosan érzi mindezt...Az év végével és a beavatási idő végeztével, ideje a földi síkon teremteni! Sokáig kerestem jómagam is a TT-LL értelmét, de idővel a saját bőrén és tetteinek minőségén érzi az ember a különbséget...Isten megáldjon soraidért (is)!
    Mihályfia Atilla

    VálaszTörlés